Dunstan Babytaal
WB Babytaal prisilla MB Babytaal prisilla

Ontdekt door Priscilla Dunstan

Priscilla's gave voor het herkennen van geluid
De Australische Priscilla Dunstan kon al op haar vijfde een muziekstuk van Mozart één keer horen en het direct in z'n geheel naspelen op haar viool. Haar vader, directeur van het onderwijskundig onderzoekscentrum van de Universiteit van New South Wales, ontdekte dat zijn dochter een 'fotografisch geheugen' had voor geluid. In haar tienerjaren toerde Priscilla door Europa en Australië als talentvol concertvioliste. Daarna bracht ze meer dan 10 jaar door in de wereld van de opera als mezzo-sopraan.   

De geluiden van baby Tom 
In 1998 werd Tom geboren. Door haar bijzondere gehoor ontdekte Priscilla dat de huiltjes van haar zoon Tom niet slechts willekeurige geluiden waren. Ze hield in een dagboek de verschillende combinaties van geluiden bij en merkte dat ieder geluidje verbonden was aan een specifieke behoefte van Tom. Zo wist ze door het geluid te herkennen wat ze kon doen om hem weer gerust te stellen.

Onderzoek
Na haar eigen ervaringen met Tom werd Priscilla's theorie getest bij meer dan duizend baby's van meer dan dertig nationaliteiten. Negen jaar lang werden observaties en testen gedaan, aangevuld met drie grote internationale onderzoeken. Deze onderzoeken bevestigden alle drie het bestaan van de universele reflexgeluiden. 

De Oprah Winfrey Show
In 2006 deelde Priscilla haar ontdekking met een wereldwijd publiek tijdens een Oprah Winfrey Show. De Dunstan Babytaalmethode heeft inmiddels bijgedragen aan het welzijn van ouders en baby's van over de hele wereld.  Sinds 2011 ook in Nederland

© 2023 Dunstan Babytaal

Dunstan Babytaal Nederland

Dunstan Babytaal Nederland is de officiële vertegenwoorder van Dunstan Baby Language in Nederland.

Volg ons op:

Aanmelden voor de nieuwsbrief voor professionals in de geboortezorg

Webdesign en development: Birdhouse Solutions