Hieronder worden enkele van de meest voorkomende vragen over Dunstan Babytaal beantwoord. Als je na het lezen ervan nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.
Baby’s gebruiken geluiden en gebaren om hun basisbehoeften te uiten. Deze geluiden zijn niet willekeurig. Ze worden veroorzaakt doordat hun lichaam reageert op een fysieke behoefte. Als aan deze behoeften niet voldaan wordt of ze worden niet juist geïnterpreteerd, dan worden de huiltjes harder en raken ze van streek.
Deze geluiden of ‘woorden’ vormen de basis van wat wij Dunstan Babytaal hebben genoemd.
Helemaal niet. Het is niet zoals het leren van een buitenlandse taal. Vanaf het moment dat je echt gaat luisteren en bekend raakt met de geluiden die je baby maakt, zal je ze gaan begrijpen. Dunstan Babytaal helpt je om te weten waarnaar je moet luisteren in de geluidjes en huiltjes die je baby maakt, zodat je kan bepalen wat je baby nodig heeft en daarop adequaat kan reageren.
Wanneer je kindje blij en tevreden is zal je merken dat hij of zij ook beter zal slapen. Het is veel makkelijker om een vermoeide baby te helpen met in slaap komen dan een kindje dat eigenlijk nog wakker is of juist oververmoeid. Wanneer je het geluidje voor ‘moe’ herkend en daarop reageert, zal je merken dat het gemakkelijker wordt om het in slaap te helpen. Het wordt daardoor ook makkelijker om een slaap/waakritme te creëren dat goed is afgestemd op de behoeften van je baby.
Je baby gebruikt de geluidjes voor het aangeven van zijn of haar behoeften. Dus je zal alleen die ‘woorden’ horen die corresponderen met behoeften die je baby heeft en die (nog) niet vervult worden. Als je baby bijvoorbeeld veel last heeft van boertjes, zal dat een ‘woord’ zijn dat je veel zult horen.
Onderzoek heeft aangetoond dat de Babytaalmethode zeer succesvol is bij jonge baby’s. Dit is omdat de methode is gebaseerd op reflexen die allemaal voorkomen in de eerste maanden van het leven van een baby. Daarna doven de reflexen geleidelijk uit. Bij de zuigreflex is dat rond drie/vier maanden, bij de andere reflexen weten we het niet precies. De gaapreflex kennen we als volwassenen ook, dus die blijft hoorbaar. Het is handig om de geluiden in de jonge babytijd te leren herkennen, dan maken baby's nog geen bewuste andere geluiden en zal je de reflexgeluiden dus goed kunnen herkennen. Het geoefende oor haalt de Babytaalgeluiden er ook nog tussenuit bij de wat oudere baby's. En sommige baby’s zullen de geluiden blijven gebruiken als bewuste communicatie, wanneer ze ontdekken dat ze bijvoorbeeld bij Neh gevoed worden.
De technieken die in de online cursus getoond worden om je baby gerust te stellen zijn enkele van de meest populaire technieken. Ze zijn in de online cursus opgenomen om je wat ideeën te geven wat je zou kunnen doen nu je weet wat je baby nodig heeft. Doe altijd datgene waarvan jij denkt dat het het beste is voor je baby. Als je meer hulp nodig hebt, neem dan contact op met een deskundige.
Dunstan Babytaal is een universeel systeem van communicatie gebaseerd op reflexen. Het is aangeboren in plaats van aangeleerd. Dus net zoals een lach, een nies of de hik een geluid is dat alle mensen over de hele wereld maken, zo zijn ook de geluiden die jouw baby maakt universeel. Ze zijn dus niet afhankelijk van een cultuur, accent of ras. Daarom kent het geen van de problemen van het aanleren van een volwassen taal.
Jazeker, vaders kunnen Dunstan Babytaal ook leren. Sterker nog, het Systeem geeft hen waardevolle kennis waardoor ze met meer zelfvertrouwen betrokken kunnen zijn bij de verzorging van hun pasgeboren baby. Ouders die samen Dunstan Babytaal hebben geleerd geven aan dat ze hierdoor meer waardering hebben voor elkaars bijdrage en dat er minder stress is in huis. Ook opa’s, oma’s, broers, zussen en andere verzorgers kunnen Dunstan Babytaal natuurlijk leren.
Ons onderzoek heeft nog geen officiële data over de effecten op vroeggeboren kinderen. Wij krijgen echter met regelmaat positieve reacties van ouders van premature kinderen die aangeven dat ze veel voordeel hebben van de Dunstan Babytaal DVD en de mogelijkheid die het geeft om goed te reageren op de behoeften van hun baby.
Dunstan Babytaal Nederland | Aesgewei 21 | 8647 SH Sibrandabuorren | info@babytaal.nl | 06 - 290 467 23
© 2010 - 2020 Dunstan Babytaal. All rights reserved | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
Dunstan Babytaal Nederland
Aesgewei 21
8647 SH Sibrandabuorren
info@babytaal.nl
06 - 290 467 23
© 2019 Dunstan Babytaal. All rights reserved
Algemene voorwaarden
Privacy statement