Hier wordt je blij van
Ben jij in verwachting of heb je net een kindje gekregen? Dan word je vast blij van deze informatie. Veel (aanstaande) ouder maken zich namelijk lichtelijk zorgen over het huilen van hun baby. Van de verloskundige en de kraamzorg krijg je goede informatie over bijvoorbeeld het starten van de borstvoeding, hoe je de baby veilig in bed kan stoppen of hoe je een luier verschoont. Maar als je kindje begint te huilen is de grote vraag: Wat is er nu op dit moment aan de hand? Waarom huilt mijn baby? Wat moet ik nu doen?
Dunstan Babytaal
Priscilla Dunstan, een Australische moeder met een absoluut gehoor, heeft ontdekt dat al onze baby's duidelijke signalen uitzenden als ze bepaalde behoeftes hebben. De reflexen die horen bij die behoeftes leiden namelijk tot specifieke geluidjes en bewegingen. Als je die kenmerken goed uitgelegd krijgt, dan kan jij ze ook herkennen en weet je ineens precies wat je baby bedoelt met die huiltjes.
Rust en zelfvertrouwen
Honger, een boertje, moe, een vieze luier of ander ongemak, het zijn behoeftes die de hele dag door voorkomen. Als je deze behoeftes van je kindje goed kan herkennen, dan kan je direct met de juiste zorg komen. Je kan je voorstellen dat het voor je baby dan niet nodig is om verder te huilen of overstuur te raken. Hoe fijn is het om direct door je ouders begrepen te worden! Dat geeft vertrouwen in het leven. En jou geeft het rust en zelfvertrouwen wanneer je weet wat je moet doen als je kindje begint te huilen.
Een goede start is goud waard
Een goede start met je baby is ontzettend belangrijk. Het is het begin van een levenslange relatie met elkaar. Door meteen bij het begin goed op elkaar afgestemd te zijn bouw je aan positieve interactie vanaf dag één. Dat heeft direct effect op de zogenaamde 'bedrading' in de ontwikkeling van de hersenen van jouw kindje. Bovendien leer je als ouder goed te kijken en luisteren naar de signalen van je baby. Dat is een vaardigheid die ook bij de verdere taalontwikkeling van je kindje goed van pas komt.
Ook voor vaders, co-moeders, opa's, oma's en oppas
Iedere verzorger van de baby kan de Babytaalgeluiden leren herkennen. Bij het geluidje voor honger moet de baby wellicht worden 'ingeleverd' bij de moeder, als die borstvoeding geeft, maar bij de andere vier geluiden kan je als liefdevolle vader, co-moeder, grootouder of oppas, zelf de zorg verlenen waar de baby op dat moment behoefte aan heeft. Daarmee kan je vanaf dag één volwaardig meedraaien bij de verzorging van de baby. Hoe fijn is dat?
Leer Babytaal
Wat moet je hiervoor doen? Leer Babytaal! Investeer in een goede cursus. Krijg de volledige uitleg over de vijf reflexgeluiden van een gecertificeerde Trainer, of via onze E-learning, bestudeer het online cursusmateriaal, oefen met de geluidjes en pas het direct vanaf geboorte toe. Of als je ons pas later hebt gevonden, vanaf nu. Vanuit de grond van ons hart kunnen we je zeggen: het is de moeite waard.
Corien leerde de Babytaal herkennen toen haar kindje al twee maanden oud was. Ineens wist ze wat er met haar dochter aan de hand was. 'Je hebt honger! Oh, je wil nu slapen!' En ook Annemarie leerde de geluiden herkennen. 'Er gaat een wereld voor je open!' Leer zelf ook Babytaal. En bekijk hier de tips voor ouders van onze Dunstan Babytaal deskundigen.
Dunstan Babytaal Nederland is de officiële vertegenwoordiger van Dunstan Baby Language™ in Nederland.
Volg ons op:
Dunstan Babytaal Nederland
info@babytaal.nl
www.babytaal.nl
Algemene voorwaarden Dunstan Babytaal
Privacyverklaring Dunstan Babytaal
Disclaimer